Veganiški crêpe blyneliai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Veganiški crêpe blyneliai


Veganiški crêpe blyneliai

Burnoje tirpstantys prancūziški veganiški blyneliai nepaliks abejingų!

Veganiški blyneliai Veganiški crepe blyneliai

Trukmė: 15 min.
Porcijos: 6-8 blyneliai
Energetinė vertė: apie 105 kcal/blynelis

Reikia:
• 1 puodelio rupių ekologiškų kvietinių miltų
• 1 puodelio ekologiško sojos pieno
• 1/2 puodelio virinto vandens
• 2 v.š. rudojo cukraus
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
• 3-4 v.š. grūdų arba vaisių aliejaus
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 1 v.š. vandens

1. Sumaišyti inde miltus, cukrų ir druską. Supilti pieno ir gerai išsukti. Įpilti vandens, išmaišyti. Mažame indelyje šakute suplakti 3-4 v.š. aliejaus, šaukštą vandens ir šaukštelį kepimo miltelių, kol suputos ir pasidarys balta masė (ji pakeis kiaušinius). Šią masę įmaišyti į tešlą. Viską pagardinti pipirais.

2. Įkaitinti keptuvę be riebalų. Sumažinti ugnį. Įdėję kelis šaukštus tešlos, stengtis iškart viską tolygiai paskirstyti keptuvėje. Kepti ant labai silpnos ugnies, kol blynas lengvai atlips nuo keptuvės, mesti į lėkštę. Kartoti kol tešla baigsis. Crepas turi būti plonas blynas, tačiau iš pirmo karto jie gali pavykti gan storoki.

3. Gardinti galima įvairiais saldėsiais šokoladu, kremais, grietinėle, ar tiesiog uogiene. Skanaus!

Parašykite komentarą