Caprese (Kaprio) salotos improvizacija
Turbūt visi žino kaip gaminamos salotos, kilusios iš nuostabios, Italijoje esančios, Kaprio salos. Lietuviškuose valgiaraščiuose dažnai būna rašoma Mozzarella salotos su pomidorais. Tačiau jos retai kada primena tikrąsias salotas. Svarbiausia, žinoma, kokybiški, sezoniniai ir švieži produktai. Liepa-rugpjūtis yra puikus metas maitintis šiuo užkandžiu!
Pagrindinės Kaprio salotos dalys yra skanūs pomidorai, šalto spaudimo, tyras alyvuogių aliejus, šviežias bazilikas ir, be abejo, mozzarella.
Pasak italų, geriausia naudoti mozzarella di bufala, kilusią būtent iš Neapolio regiono. Arba karvės pieno sūrį, ir jokiais būdais nefasuotą.
Trukmė: 10 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė: 580 kcal/porcijaReikia:
• 160 g mozzarellos
• 200 g bazilikų
• 2 didelių pomidorų
• 4 saulėje džiovintų pomidorų
• 10 juodųjų alyvuogių
• apie 40 g kedro riešutų
• 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
• šviežiai maltų pipirų
• druskos1. Švariai nuplauti pomidorus, supjaustyti galima riekelėmis arba gabalėliais, sumaišyti su mozzarella ir bazilikais. Jei pjaustyta riekelėmis, dėti vieną ant kito: pomidorą, tada sūrį ir t.t. Įmaišyti alyvuoges, džiovintus pomidorus (taip pat susmulkintus), riešutus.
2. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Patiekti reikia iškart, labai skanu su itališka duona arba grūdų bandele.