Sveiki veganiški keksiukai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Sveiki veganiški keksiukai


Sveiki veganiški keksiukai

Be jokių gyvulinės kilmės produktų: pieno, sviesto, kiaušinių. Ir vis tiek skanūs, o be to – sveikesni nei įprasti keksiukai.

Ekologiški keksiukai su uogomis Veganiški keksiukai

Trukmė: 20 min. + 40 min. kepti
Porcijos: 12 keksiukų
Energetinė vertė: apie 200 kcal/keksiukas

Reikia:
• 1/2 puodelio (100 ml) grūdų ir vaisių aliejaus
• 3/4 puodelio „Demerara“ cukraus
• vanilės šerdies arba žiupsnelio vanilino
• 1/2 a. š. malto cinamono
• 1 1/2 a š. kepimo miltelių
• 2 v. š. virinto vandens
• 1 a š. valgomosios sodos
• 3/4 puodelio sojų pieno
• 1 1/2 puodelio rupių kvietinių miltų
• 2 nemažų saujų šviežių mėlynių
• 2 nemažų saujų šviežių juodųjų serbentų

1. Sumaišyti cukrų su vanile ir cinamonu, įpilti ir įmaišyti aliejų. Kepimo miltelius sumaišyti su dviem šaukštais vandens, įmaišyti į tešlą. Įmaišyti ir sodos miltelius.

2. Supilti pieną, pamaišę, po truputį suberti miltus, gerai išmaišyti. Sudėti uogas, išsukti tešlą, tuomet semti šaukšu ir dėti į keksiukų skardą, išklotą popierinėmis formelėmis. Galima dėti iki pat viršaus, paliekant kelis milimetrus.

3. Kepti orkaitėje, 160 laispnių temperatūroje, 40 minučių. Galima įsmeigti šakutę ir pasižiūrėti ar tikrai iškepė dar prieš išimant iš orkaitės.

 

Parašykite komentarą