Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu


Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu

Nesvarbu ar maistas yra kepamas, ar verdamas, ar žalias, skonis visuomet priklauso nuo produktų kokybės. Šįkart – burnoje tirpstanti itališka pica.

Pica su sūriu ir saliamiu

Trukmė: 20 min. + 60 min. kildinti + 25 min. kepti
Porcijos: skarda (užteks dviem alkaniem)
Energetinė vertė: apie 705 kcal/porcija
(Picerijoje tokio dydžio picos energetinė vertė yra maždaug 150 – 200 kcal didesnė)

Reikia:
Tešlai:
• 2 puodelių su kaupu kvietinių miltų
• 3/4 puodelio šilto vandens
• 7 g sausų mielių
• žiupsnio druskos
• žiupsnio cukraus
• 1 kiaušinio
• + miltų kočiojimui

Picai:
• 3 šaukštų raudonojo pesto padažo
• 3 šaukštų pomidorų tyrės su svogūnais
• geros saujos juodųjų alyvuogių
• šviežio Mozzarellos sūrio (apie 100 g)
• 2 vid. šviežių pomidorų
• riekelių Saliamio (apie 25 g)
• baziliko prieskonių

1. Miltus suberti į gilų indą, sumaišyti su druska, cukrumi ir mielėmis. Įmušti kiaušinį ir įpilti šilto (geriausia virinto) vandens. Maišyti sukant šakute arba šaukštu, kol tešla atlips nuo kraštų ir pasidarys nelipni, jei trūksta, įdėti daugiau miltų, tačiau nepersistengti, nes jei tešla bus kieta – ji neiškils. Išminkyti.

2. Paruoštą tešlą susukti į burbulą, uždengti maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu, pastatyti iškilti šiltoje vietoje bent valandą.

3. Iškilusią tešlą gerai išminkyti, iškočioti ir įtiesti į miltais pabarstytą skardą. Subadyti šakute ir kepkti karštoje, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.

4. Leisti padui atvėsti. Tuomet sumaišyti pesto padažą su pomidorų tyre ir tolygiai ištepti picos duoną. Ant viršaus dėlioti Saliamio griežinius, pomidorus, apibarstyti suplėšyta mozzarella, perpus perpjautomis alyvuogėmis, baziliko prieskoniais. Kepti karštoje orkaitėje vos 10-12 minučių.

Burnoje tirpstanti itališka pica

 

Parašykite komentarą