Orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis


Orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Keptos traškios bulvytės itališku stiliumi, su šviežiu, tirštu, naminiu voveraičių padažu nepaliks abejingų…

Orkaitėje keptos bulvytės su voveraitėmis

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 2-3

Reikia:
• 6-8 vid. dydžio šviežių bulvių
• rozmarino
• žiupsnio druskos
• žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
• šviežių krapų (nebūtinai)

Prieskonių mišinys mirkimui:
• kelių šaukštų tyro alyvų aliejaus
• rozmarino
• smulkinto baziliko
• smulkinto raudonėlio
• žiupsnelio aitriosios paprikos
• saldžiosios paprikos miltelių

Padažui:
• didelės stiklinės voveraičių
• didelio svogūno
• 3 did. grūstų česnako skiltelių
• kelių šaukštų kaimiškos grietinės
• šviežiai maltų pipirų
• druskos
• krapų
• šlakelio alyvų aliejaus

1. Voveraites visada geriausia dar prieš kepant apvirti. Taigi, švariai nuplauti grybus ir apvirti kokias 30-40 min. Kai užvirs vanduo, nugrėbti putas ir sumažinti ugnį.

2. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Švariai nuplauti ir nuskusti bulves bei supjaustyti ketvirčiais ir dar perpus. Sumaišyti aliejų su prieskoniais (tais, kurie nurodyti prieskonių mišinyje) kokiame maišelyje, į tą maišelį sudėti bulves (taip labai patogu), gerai užrišti ir pavoliojus, pavarčius, išmirkyti. Išimti bulves ir sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti druska, pipirais bei rozmarinais. Kepti kol apskrus, apie 35 minutes.

3. Susmulkinti svogūną ir apkepinti su grūstu česnaku įkaitintame truputyje aliejaus. Sudėti apvirtas voveraites. Pakepinti, pagardinti druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais, sumaišyti su grietine, pašildyti dar kelias minutes.

4. Bulves patiekti drauge su šiltu voveraičių ir grietinės pagardu. Tinka patiekti ir prie paukštienos (pvz. ant grilio keptų vištienos kepsnelių)

Parašykite komentarą