Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Home  >>  Sriubos  >>  Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais


Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Ši „šilkinė” morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Gal skamba kiek keistai, bet valgosi labai skaniai. Sriuba lengvesnė, greičiau paruošiama, todėl puikiai tinka vėlyvą ar ankstyvą vasaros vakarą, kai nusibosta braškės su pienu šviežios daržovės.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Trukmė: 10 min. paruošti, apie 20-30 min. virti
Porcijos: 3-4

Reikia:
• 400 g šviežių morkų (nuplautų, nuskustų, supjaustytų kubeliais)
• 1/2 didelio svogūno
• 2-3 grūstų česnako skiltelių
• poros žiupsnelių kmynų (arba žiupsnelio kumino)
• 1 l sultinio (daržovių ar vištienos, grybų irgi labai skanu)
• šlakelio alyvų aliejaus
• šviežiai maltų pipirų
• druskos (jei sultinys nesūrus)
• žiupsnelio rudojo cukraus
• nesaldaus, lieso jogurto (patiekimui)

Pastaba: Žirniai tik sriubos papuošimui (nebūtina). Jogurtą galima pakeisti grietine.

1. Paruoštas morkas sudėti į beveik verdantį sultinį, sumažinti ugnį iki vidutinės. Susmulkinti svogūną, apkepinti keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus drauge su česnaku ir kmynais. Suberti į sriubą.

2. Sriubą pagardinti pipirais, cukrumi, druska, jei trūksta. Virti kol morkos suminkštės. Tuomet išplakti elektriniu maišytuvu ir patiekti su šaukštu jogurto.

Parašykite komentarą