Jogurtinis vištienos karis su morkomis
Greitai paruošiamas, pakankamai paprastas ir tikrai gardus receptas iš indų virtuvės!
Trukmė: 15 min. ruošti, apie 20 min. troškinti
Porcijos: 4
Reikia:
• apie 400 g vištienos filė be odelių
• 1 didelio svogūno
• 3 nemažų morkų
• 4 vid. česnako skiltelių
• apie 250 g natūralaus jogurto (be cukraus)
• šlakelio natūralaus alyvuogių aliejaus
• vištienos sultinio (ryžiams virti)
• 250 g Jasmine arba Basmati ryžių
Prieskonių:
• 1 nubraukto a.š. ciberžolės
• žiupsnelio kumino
• žiupsnelio ožragės
• 1-2 a.š. maltos saldžiosios paprikos
• 1 a.š. aitriosios paprikos
• 1/2 a.š. maltos kalendros
• žiupsnio malto cinamono
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnelio druskos
1. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Įkaitinti keptuvėje šlakelį aliejaus ir apkepinti juos. Į keptus svogūnus bei česnaką sudėti visus prieskonius (išskyrus druską ir pipirus, juos galima pasilikti pabaigai). Išmaišyti viską.
2. Nuplauti ir gabalėliais supjaustyti vištieną, sudėti ją į keptuvę ir apkepinti iš visų pusių. Švariai nuplautas, nuskustas ir šviežiai tarkuotas morkas supilti į keptuvę. Kepinti 5-6 min. ant nedidelės ugnies. Supilti jogurto, pagardinti druska, pipirais ir patroškinti apie 10-12 min.
3. Išvirti ryžius vištienos sultinyje. Sudėti juos į lėkštę ir ant viršaus uždėti vištienos troškinio. Patiekti.