Mung dalas troškinys su ryžiais

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Mung dalas troškinys su ryžiais


Mung dalas troškinys su ryžiais

Retsykiais taip norisi kažko gaivaus, natūralaus, sveiko.  Tad siūlome kruopas – jos ne tik maistinga, sotu, skanu, bet ir labai sveika. O jei jas dar pagardinti kokiu nors sveiku priedu… Mung pupelės yra puikus baltymų šaltinis tiems, kurie nevalgo mėsos, todėl šis patiekalas itin tinka vegetarams ar veganams (tik jei esate veganas sviestą teks pakeisti augaliniu aliejumi). Be to mung dalas yra lengvai virškinamos.

Mung dalas troškinys Troškinys su ryžiais

Trukmė: apie 45 min.
Porcijos: 2-3

Reikia:
• 1/2 stiklinės mung dalas pupelių (radau „Sveikuose produktuose“)
• 100 g ilgagrūdžių ryžių
• 1 baltojo svogūno galvutės
• 2 vid. grūstų česnako skiltelių
• išvalyto ghee sviesto (tiks ir paprastas)

Prieskonių:
• jūros druskos
• žiupsnio malto imbiero miltelių
• žiupsnelio malto cinamono
• žiupsnelio garstyčių sėklų
• žiupsnelio kajano pipiro
• žiupsnio kmynų
• žiupsnelio kumino

1. Pupeles užpilti pusantros stiklinės vandens ir palikti mirkti per naktį. Kitą dieną (arba po 8-10 valandų mirkinimo) užvirinti puode tris stiklines vandens, sudėti išmirkytas pupeles. Jei reikia, nugriebti putas samčiu. Sumažinti ugnį iki vidutinės ar silpnesnės, pasūdyti žiupsneliu druskos ir virti apie 15-20 minučių, kol pupelės truputį suminkštės.

2. Kol pupelės verda, paruošti prieskonius ir daržoves. Susmulkinti nuluptą svogūną ir sugrūsti nuluptas česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus Ghee arba gabalėlį (25-30 g) paprasto sviesto, kai sviestas čirškės, sudėti česnaką ir svogūną ir apkepti kokias 1-2 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėti visus prieskonius, galima dar truputį druskos įdėti paga skonį. Pakepti 30-60 sekundžių ir uždengus keptuvę dangčiu patraukti nuo ugnies ir leisti taip pastovėti kurį laiką.

3. Po 15-20 min. kai pupelės išvirs, sudėti į tą patį puodą 100 gramų ryžių (geriausia – jau išmirkytų ir perplautų). Virti dar 20 min. (ar kiek parašyta ant naudojamų ryžių pakuotės) ant silpnesnės ugnies. Tada sudėti sviesto ir prieskonių mišinį, išmaišyti, uždengti puodą ir 60 sekundžių pavirus leisti pastovėti dar 2-3 minutes. Patiekti.

Parašykite komentarą