
Avižiniai sausainiai su spanguolėmis
Kai prie puodelio arbatos norisi ko nors saldaus, šie sausainiai gali būti „tuo kažkuo skaniu”. Greitai ir nesudėtingai pagaminami, skaniai kvepiantis bei universalūs – tiek kasdieninį vakarą, tiek šventiniam stalui.
Trukmė: 10-15 ruošti tešlą, apie 45 min. kepti
Kiekis: apie 20 sausainių
Sausainiams reikia:
• 100 g natūralaus sviesto
• 1/2 puodelio rudojo cukraus
• 1/2 puodelio baltojo cukraus
• a.š. druskos
• 2 vid. kiaušinių
• 2 v.š. grietinės
• 1 1/2 puodelio nesmulkintų avižinių dribsnių
• nubraukto a.š. valgomosios sodos
• maždaug pusantros stiklinės kvietinių miltų
• pakuotės džiovintų spanguolių
1. Minkštą sviestą ištrinti su dviejų rūšių cukrumi, įberti druskos. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, įberti šaukštelį sodos ir įmaišyti grietinę. Berti avižinius dribsnius, išmaišyti, o tada suberti visus miltus. Įmaišyti spanguoles.
2. Šaukštu semti tešlą ir sukrėsti po truputį paliekant didesnius tarpus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje iki 180 laispnių temperatūros orkaitėje kepti sausainius apie 20-25 minutes kol taps aukso spalvos (žr. foto). Leisti atvėsti ant grotelių.