Jautienos troškinys su bulvytėmis
Dar vienas dieviškas, prancūziškas jautienos troškinys. Jis tiks ir prie alaus, ir šventiniams pietums, ir kasdieniniam paskanavimui.
Trukmė: 15-20 min. ruošti, apie 2-3 val. troškinti
Porcijos: 4Reikia:
• 600 g jautienos nugarinės
• 120 g karštai rūkyto kumpio
• 6 vid. šviežių bulvių
• 2 vid. baltųjų svogūnų
• 3 vid. česnako skiltelių
• skardinės pupelių su pomidorų padažu
• 30 g natūralaus sviesto gabalėlio
• šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos
• 100 ml sauso raudonojo vyno
• 300-400 ml sultinio
• žiupsnio kmynų
• poros žiupsnių rozmarino
• 2 lauro lapelių1. Nuplauti mėsą, nupjauti riebalus ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Apkepinti keptuvėje (galima naudoti tefloninę arba įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus). Nuimti nuo ugnies.
2. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinti gabalėlį sviesto ir į jį suberti svogūnus su česnaku. Apkepti 3-4 minutes pavartant medine mentele. Nuplauti ir švariai nuskusti bulves, supjaustyti (vidutinę bulvę galima padalinti į 6-8 dalis). Sudėti į troškintuvą. Įdėti apkeptą jautieną.
3. Supilti sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmesti porą lauro lapelių, uždėti ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstyti rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudoti, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinti 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galima dar įpilti vyno ar sultinio. Tada patiekti gilesnėse lėkštėse ir laukti pagyrų 🙂