Kreminė morkų ir salierų sriuba
Greitai paruošiama sriuba, ypač tinkama vėsiais rudens vakarais,
Trukmė: 30 min.
Porcijos: 4
Energetinė vertė: 184 kcal/porcijaReikia:
• 4 salierų stiebų (apie 350-400 g)
• 3 vid. morkų (apie 250 g)
• 1 vid. baltojo svogūno
• 2 česnako skiltelių
• 1 v.š. itališkų daržovių prieskonių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnio kumino
• 1 l vištienos ar daržovių sultinio**
• 1 a.š. tyro alyvų aliejaus
• 50 ml riebios grietinėlės
• migdolų drožlių (patiekti)1. Tuo tarpu susmulkinti nuluptą svogūną ir nuluptas česnako skilteles. Apkepinkti šaukšte įkaitinto aliejaus su kuminu ir itališkais daržovių prieskoniais. Kepinti kokias 3-5 minutes. Nuimti nuo ugnies.
2. Užvirinti sultinį. Nuplauti morkas ir salierus. Morkas švariai nuskusti. Supjaustyti daržoves kubeliais, sumesti į verdantį vandenį. Virti ant vidutinės ugnies 10 min. Tada sudėti keptuvės turinį. Virti dar apie 10-15 min. ant mažesnės nei vidutinė ugnies.
3. Įpilti grietinėlės, dar pavirti 1-2 minutes. Viską supilti į elektrinį plakiklį ir sutrinti iki vientisos masės. Grąžinti sriubą į puodą. Išpilstyti į lėkštes, papuošti migdolų drožlėmis arba petražolėmis, grietine. Skanaus!
Pastabos:
** Jei gaminsite su sausais kubeliais, prireiks dviejų sultinio kubelių.