Greitas cukinijų plokštainis

Home  >>  Pyragai  >>  Greitas cukinijų plokštainis


Greitas cukinijų plokštainis

Įdomus daržovių plokštainis, puikiai tinkantis prie nesaldintos arbatos.

Cukinijų plokštainis

Trukmė: 15-20 min. ruošti, 45 min. kepti
Porcijos: apie 24 gabalėliai
Energetinė vertė: apie 93 kcal/gabalėlis

Viso plokštainio savikaina: apie 6 Lt.

Reikia:

Tešlai:
• 2 vid. kiaušinių
• 100 g margarino
• žiupsnio druskos
• 2 puodelių miltų

Plokštainiui:
• nedidelės cukinijos
• vid. mėlynojo svogūno
• 100 g fermentinio sūrio
• 1 didelio kiaušinio
• skiltelės smulkinto česnako
• įvairių pipirų
• smulkinto mairūno
• druskos
• šviežio raudonėlio (nebūtinai)

1. Paruošti trapią tešlą: išplakti minkštą margariną, įmušti kiaušinius, supilti druskos, miltų ir išminkyti tešlą. Miltais pabarstyti stalo paviršių, iškočioti lakštą, kurį įtiesti į riebalais išteptą kepimo skardą. Skardoje mažu specialiu kočėlu (arba rankomis) paskirstyti tolygiai tešlą.

2. Nuplauti cukiniją, nupjauti galus. Stambiai sutarkuoti cukiniją į dubenį. Svogūną susmulkinti, sumaišyti su cukinija. Įtarkuoti sūrio, išmaišyti. Kiaušinį atskirai išplakti šakute ir sumaišyti su cukinijos, svogūno ir sūrio mišiniu. Įberti prieskonių (išskyrus šviežią raudonėlį, jį pasilikti papuošimui). Išmaišyti masę.

3. Įkaitinti orkaitę iki 170-175°C temperatūros. Tešlą subadyti šakute ir vieną apkepti kokias 8 minutes. Išimti, aptepti daržovių mišiniu. Pašauti į orkaitę ir kepti toje pačioje temperatūroje apie 35-40 minučių. Išimti, leisti truputį ataušti. Supjaustyti gabalėliais.

 

Parašykite komentarą