
Vištienos sultinys
Išsivirti naminio sultinio yra visiškai nesudėtinga ir trunka vos valandą. Jei turite galimybę, galite išsivirti daugiau sultinio, susipakuoti ir laikyti šaldytuve. Sakoma, kitą dieną jis būna dar skanesnis.
Trukmė: ruošti 10 min., virti apie 40 min.
Porcijos: 3 porcijosReikia:
• 1 l šalto vandens
• 2 viščiukų ketvirčių su kaulais
• 1 mėlynojo svogūno
• 3 vid. saliero stiebų
• 2 vid. morkų
• 1 česnako skiltelės
• 1 a.š. kmynų
• juodųjų pipirų
• druskos1. Viščiukų ketvirčius nuplauti ir sudėti į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinti vandenį su ketvirčiais, nugriebti susidariusias putas. Pavirti 20 minučių ant vidutinės ugnies.
2. Paruošti daržoves. Svogūną reikės nulupti, nupjauti galus ir perpjauti pusiau. Morkų irgi nereikia smulkinti, užtenka švariai nuskusti ir perpjauti per pusę arba padalinti į 3-4 dalis. Salierą irgi padalinti į kelias dalis. Sumesti šias daržoves į puodą, įtarkuoti česnako skiltelę. Suberti prieskonius. Virti apie 20 minučių.