
Karštos lašišos salotos su imbiero padažu
Tiems, kas dievina daržoves, sveiką maistą, vakarienei puikiai tiks karštos lašišos salotos. Jos ne tik sušildys, tačiau ir suteiks būtiniausių mikroelementų organizmui. Lašiša prisotinta Omega 3 riebalais, alyvų aliejus yra tikra dovana plaukams, odai ir virškinimui, o špinatuose ne tik gausu vitamino C, bet ir antioksidantų.
Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė: apie 340 kcal/porcija
Reikia:
Salotoms:
• 250 g lašišų filė
• kelių saujų šviežių špinatų lapų
• kelių vynuoginių pomidoriukų
• 1/2 šviežios citrinos
• konservuotų sojos pupelių
Padažui:
• 2 v.š. sojos padažo
• 2 v.š. tyro alyvų aliejaus
• žiupsnelio cukraus
• žiupsnelio tarkuoto imbiero
• žiupsnelio tarkuoto žvaigždėtojo anyžiaus
1. špinatus nuplauti po tekančiu vandeniu, supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Užmesti konservuotų sojos pupelių. Pomidorus ir citrinas supjaustyti riekelėmis.
2. Apkepti lašišą keptuvėje be riebalų, orkaitėje folijoje arba ant grotelių. Ant viršaus uždėti citrinos riekelių, įmesti šalia pomidorų. Dar pakepinti truputį.
3. Iškeptą lašišą su pomidorais ir citrina sudėti į lėkštę. Iš padažui skirtų produktų sumaišyti užpilą, apšlakstyti salotas ir patiekti jas karštas.