Varškės pyragas su žemės riešutų sviestu ir karamele

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Varškės pyragas su žemės riešutų sviestu ir karamele


Varškės pyragas su žemės riešutų sviestu ir karamele

Pyrago išvaizda yra labai reprezentatyvi, todėl puikiai tiks vakarėliams, gimtadieniams ar kitom šventėm. Pyragas atrodo tiesiog puikiai aplietas saldžia karamele ir valgosi itin gardžiai su miniatiūrinėmis, senoviškomis desertinėmis šakutėmis.

sūrio pyragas su žemės riešutų sviestu ir karamele Sūrio pyragas su karamele

Galima naudoti bet kurį trapios tešlos receptą, bet labai skanu jei jo sudėtyje bus cinamono; taip pat geriau naudoti riebesnę varškę ir jogurtą, arba grietinėlę, tik tokiu atveju įdėkite ne 3/4, o visą puodelį cukraus (jogurtai dažnai būna su cukrumi). Dar galima įberkite arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus arba išskobti 1/2 vanilinės lazdelės šerdies. Kalbant apie riešutų kremą ir norint lygaus pyrago, naudokite smooth, jei su traškiais riešutų gabalėliais − crunchy.

Trukmė: 15-20 min. ruošti, 75 min. kepti, 75 min. šaldyti
Porcijos: 10-12 gabalėlių

Tešlai:*
• 60 g sviesto
• 4 v.š. cukraus
• 1 didelio kiaušinio
• žiupsnelio druskos
• 1/2 a.š. cinamono
• 2 v.š. šalto, ledinio vandens
• 2 v.š. migdolų miltų (arba maltų migdolų)*
• puodelio (stiklinės) su kaupu miltų (apie 1 1/4 c)

Varškės kremui:
• 750 g kreminės varškės (rekomenduoju riebesnę)
• 250 g natūralaus riebesnio jogurto***
• 4 vid. kiaušinių
• 3/4 puodelio cukraus (galima ir visą puodelį)
• 3 v.š. žemės riešutų sviesto
• 1 a.š. tirpios kavos miltelių

+karamelės (papuošimui/patiekimui)

* Iš esmės galima naudoti bet kurį kitą trapios tešlos receptą arba nusipirkti jau paruoštos tešlos.
** Jei neturite migdolų miltų, galima apsieiti ir be jų.
*** Galima pakeisti tokiu pat kiekiu grietinėlės.

1. Paruošti trapią tešlą: kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį. Įmaišyti cinamoną, šaltą vandenį. Miltus sumaišyti su migdolų miltais, druska. Po truputį įmaišyti į tešlą, tada užminkyti trapią tešlą, kurią susukti į maistinę plėvelę ir 15 minučių padėti į šaldiklį. Tik 15 minučių.

2. Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius, įmaišyti jogurtą. Galiausiai įmaišyti žemės riešutų sviestą ir kavos miltelius.

3. Šaltą tešlą iškočioti ir įtiesti į kepimo formą. Galima ir įlipdyti, jei neišeis iškočioti. Subadyti ją šakute ir trumpai apkepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10-12 minučių. Išimti ir supilti varškės masę. Pašauti atgal į orkaitę ir kepti apie valandą. Neištraukti iš orkaitės iškart; dėl temperatūrų skirtumo gali labai sukristi, geriau truputį palaukti. Prieš patiekiant palaikyti šaldytuve bent valandą. Patiekiant galima pabarstyti šokolado trupiniais ar tirpia kava ir aplieti karamele.

Parašykite komentarą