Daržovių sriuba su kalakutiena
Paragaukime paprastos, sveikos, šviežios, naminės daržovių sriubos su kalakutiena – tiesiog skanumėlis!
Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4
Reikia:
• 1.2 l daržovių sultinio
• 400 g kalakutienos filė be odelių
• 2 itališkų (melsvųjų) svogūnų
• 3 česnako skiltelių
• 2 nemažų morkų
• saujos atskirtų brokolio galvučių
• 2 nedidelių saliero stiebų
• smulkintų petražolių
• žiupsnio kmynų
• lauro lapo
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos
• tyro alyvų aliejaus
1. Užvirinti puode sultinį. Įkaitinti keptuvėje šaukštą kitą alyvų aliejaus. Tuo tarpu susmulkinti svogūnus ir česnakų skilteles. Apkepinti juos keptuvėje.
2. Nuplauti paukštieną po tekančiu vandeniu ir supjaustyti kubeliais. Sumesti į keptuvę ir apkepti drauge su svogūnais ir česnakais.
3. Į užvirusį sultinį sudėti nuplautas ir nuskustas morkas, supjaustytus salierus. Kai kalakutiena iškeps, supilti keptuvės turinį į puodą, įmesti lauro lapą, įberti šviežiai maltų juodųjų pipirų, kmynų ir petražolių. Virti apie 15-20 min.
4. Sudėti brokolius, paragauti skystį, jei trūksta – įdėti druskos. Virti dar apie 20 minučių. Paragauti, išimti lauro lapą. Išpilstyti į lėkštes ar dubenėlius ir patiekti.