Trinta porų sriuba

Home  >>  Sriubos  >>  Trinta porų sriuba


Trinta porų sriuba

Jeigu galvojote, jog trinta daržovių sriuba yra labai kasdieniška ir negurmaniška, pabandykite pasigaminti šios trintų porų sriubos. Pikantiškas pipirų ir muskato kvapas, susiliejantis su vyno aromatu, puikiai dera prie maloniai salstelėjusio poro. Jau keptuvėje kepamas poras su svogūnu pradeda neįtikėtai maloniai kvepėti, o kai įberiate šviežiai malto muskato riešuto, apetitas nenumaldomai išauga. Beje, porai yra labai sveika daržovė, turi labai mažai kalorijų, yra kupina ląstelienos, todėl padeda virškinimu.

Trinta porų sriuba

Trukmė: 45 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• 300 g šviežio poro
• 1 vid. bulvės (apie 200 g)
• 1 vid. morkos (apie 100 g)
• 1 didelio baltojo svogūno
• 1 vid. česnako skiltelės
• 1 l vištienos sultinio (arba 2 kubeliai sultinio)
• 20 g natūralaus sviesto
• šlakelio balto sauso vyno
• šviežiai maltų pipirų (5 pipirų mišinio arba tik baltųjų pipirų)
• 1/2 šviežiai tarkuoto muskato riešuto

• grietinės (patiekimui, nebūtinai)
• šviežių petražolių (patiekimui, nebūtinai)

1. Porų lapus nuskabyti ir atskirti,nuplauti po tekančiu vandeniu labai švariai. Tada nuplauti poro kotą. Susmulkinti visą porą. Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnako skiltelę.

2. Užvirinti sultinį, sudėti nuplautas ir nuskustas morką bei bulvę, sumažinti ugnį iki vidutinės. Keptuvėje įkaitinti 20 g sviesto, jame apkepinti svogūną su poru ir česnaku. Tada įberti šviežiai maltų pipirų ir pusę šviežiai tarkuoto muskato riešuto. Apkepintus svogūnus su porais ir česnaku supilti į sriubą.

3. Sriubą ant vidutinės ugnies virti apie 30 min. kol morkos ir bulvės suminkštės. Įpilti šlakelį baltojo sauso vyno, išmaišyti, dar pavirti truputį. Tada karštą sriubą supilti į elektrinį maišytuvą ir gerai išplakti. Patiekti papuošus grietine ir šviežiomis petražolėmis, skanaus!

Parašykite komentarą