Šiltos kuskuso salotos su avokadu

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Šiltos kuskuso salotos su avokadu


Šiltos kuskuso salotos su avokadu

Šį kuskusą galima valgyti vieną, pagardinti sojos padažu, patiekti kaip garnyrą, su minkšta duonele ar sveikais krekeriais. Dar galima įmesti mažų slyvinių, pjaustytų pomidoriukų – taip bus truputį sultingiau. Vietoje alyvų aliejaus galima naudoti sviestą.

Salotos su kuskusuŠiltos salotos su kuskusu ir avokadu

Trukmė: 15 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• puodelio (stiklinės, 250 ml) kuskuso
• 250 ml vandens
• vieno nedidelio avokado
• 20-25 g kedro riešutų
• 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
• jūros druskos
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnelio kumino
• žiupsnio ciberžolės
• žiupsnelio malto imbiero
• mažo žiupsnelio cinamono
• kmynų (pabarstyti)

Nuplauti avokadą, nulupti, išimti kaulą ir supjaustyti gabalėliais. Užvirinti 250 ml vandens, pasūdyti, sudėti kruopas. Sumažinti ugnį ir maišant šakute, kad kruopos nesuliptų, leisti joms išbrinkti. Tai įvyks labai greitai – vos per 5 minutes. Tada galima kuskusą nuimti nuo ugnies, suberti avokadus ir pinijas, įpilti alyvų aliejaus, įberti prieskonių, jei reikia – dar druskos, išmaišyti ir patiekti apibarsčius kmynais.

Parašykite komentarą