
Spinaci pasta con gorgonzola
Šįkart pasiūlymas pasigaminti gurmanišką špinatų pastą su gorgonzolos sūrio padažu. Patiekalas paprastas, vos iš kelių sudėtinių dalių, tačiau makaronų mėgėjams, kurie buvo įpratę pastą valgyti tradiciškai: grietinė+pomidorų padažas+malta mėsa ir pan., tai gali tapti nauju skonio atradimu.
Trukmė: 15 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė: apie 630 kcal/porcija
Reikia:
• 200 g špinatų pastos lakštinių
• tyro alyvuogių aliejaus
• 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiniu* (itin minkšto)
• 4 vš. su kaupu 20-25 proc. riebumo grietinės
• žiupsnis džiovinto baziliko
• žiupsnis džiovinto raudonėlio
• šviežiai maltų pipirų ir druskos
3. Makaronus nusausinti, sudėti į lėkštę ir iš karto apipilti karštu sūrio padažu. Apibarstyti raudonėliais ir bazilikais.