
Kepto baklažano salotos su ožkos sūriu
Šios salotos – sūrių mėgėjams, ypač tokią akimirką, kai norisi „pagaminti kažką su ožkos sūriu” 🙂
Trukmė: 10-15 min.
Porcijos: viena
Energetinė vertė: apie 190 kcal/porcija
Reikia:
• garbanotos salotos lapų
• raudonosios salotos lapų
• pusės šviežio pomidoro
• kelių riekelių baklažano
• šakelės šviežių bazilikų
• apie 20 g ožkos sūrio
• šaukšto alyvuogių aliejaus
• itališkų prieskoninių žolelių
1. Salotų lapus švariai nuplauti ir sudėti į lėkštę. Pomidorus nuplauti, supjaustyti, sudėti prie salotos lapų.
2.Baklažaną taip pat nuplauti, supjaustyti riekelėmis. Kelias riekeles apkepti keptuvėje (ypač tinkama keptuvė su grotelėmis). Sudėti į lėkštę.
3. Ant salotų užbarstyti smulkinto ožkos sūrio, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti prieskoninėmis itališkomis žolelėmis. Papuošti baziliko šakele ir patiekti.