Šokoladinis pyragas su anakardžio riešutais

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Šokoladinis pyragas su anakardžio riešutais


Šokoladinis pyragas su anakardžio riešutais

Šokoladinių receptų tiesiog negali būti per daug, kaip ir šokoladinių pyragų. Drėgnas, sodrus, kvapnus ir juodas, su traškančiais riešutų gabalėliais, – šis arbatinis desertas yra vertas ilgų vakarinių pokalbių, romantiškų vakarų žvakių šviesoje. Arba nuodėmingo pasilepinimo po pietų, negalvojant apie nieką kitą, tik kaip mažas, drėgnas pyrago gabalėlis, lengvai prismeigtas šakute, tirpsta burnoje ir primena, kad jis, šokoladinis pyragas, yra toks pat kaip ir gyvenimas – karčiai saldus.

Šokoladinis pyragas su riešutais

Trukmė: 60-70 min.
Porcijos: 10 (po 2 gabalėlius) arba 1 (jei jus paliko vaikinas)

Reikia:
• 200 g konditerinio šokolado (40 proc. kakavos)
• 1/2 puodelio skaldytų anakardžių riešutų
• 150 g natūralaus sviesto (kambario temperatūros)
• 3/4 puodelio cukraus
• 3 vid. kiaušinių
• 200 g grietinės
• 3-4 v.š. kakavos miltelių
• 1 šaukštas su kaupu tirpios kavos miltelių
• 1 v.š. brendžio (nebūtina)
• 1 a.š. sodos
• 1 puodelio miltų

1. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje (t.y. įmerkti sausą dubenį į karštą, geriausia ką tik užvirintą vandenį, kuriame sudėti sulaužytus šokolado gabaliukus, pasistengti, kad į dubenį su šokoladu nepribėgtų vandens). Įmaišyti kavos ir kakavos miltelius.

2. Dabar pats metas įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išsukti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Sudėti ištirpintą šokolado masę. Įdėti sodą, grietinę ir išmaišyti. Įpilti šlakelį brendžio, suberti miltus, išmaišyti ir galiausiai įmaišyti riešutus. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti kol į pyragą įsmeigta šakutė neaplips tešla, tai užtruks apie 45-50 minučių. Leisti pyragėliams atvėsti, o tada prieš patiekiant galima palaikyti šaldytuve – dažnai taip būna skaniau 🙂

Parašykite komentarą