
Japoniški noodles su sezamais ir vištiena
Kai norisi kitokių makaronų, pabandykite paruošti šiuos- rytietiškus, su sezamu ir vištiena.
Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė: apie 660 kcal/porcijaReikia:
• 120 g japoniškų grikių noodles
• 120 g vištienos filė be odelių
• 30 g saldžiosios raudonosios paprikos
• 1 didelio svogūno
• 3 grūstų česnako skiltelių
• 1 v.š. kario Madris miltelių (tiks ir paprasti)
• 2 v.š. alyvų ar kito augalinio aliejaus
• jūros druskos (pagal skonį)Padažui:
• 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
• 2 v.š. sojos padažo
• skrudintų ar paprastų sezamų
• a.š. rudojo cukraus1. Įkaitinti keptuvėje 2 šaukštus augalinio aliejaus. Juose apkepti smulkintą svogūną ir česnaką. Įberti kario miltelių ir išmaišyti. Sudėti nuplautą ir nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną, ją apkepti. Kai vištiena apkeps, sudėti juostelėmis supjaustytą papriką ir išmaišyti.
2. Užvirinti vandenį, noodles virti apie 2-3 minutes (ne daugiau!). Nusausinti noodles kiaurasamtyje ir supilti į keptuvę. Pakepti, pamaišant dar 1 minutę.
3. Sumaišyti padažo ingredientus. Keptuvės turinį sudėti į indelius, aplieti padažu ir kaip mat patiekti 🙂