Naminiai kūčiukai
Gaminant kūčiukus, kuriais pakvimpa visi namai, ir išėjus iš namų, taip gera į juos vėl grįžti, nes pravėrus duris nosį pakutena šiluma ir šviežių kepinių kvapas. JJuos pagaminti labai paprasta: reikia šiek tiek miltų, cukraus, aguonų ir meilės…
• 150 g margarino
• 200 g cukraus
• 1 v.š. cinamono
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio kardamono
• pusės stiklinės aguonų
• 6 g sausų mielių
• miltų, šilto vandens
Sviestą išsukti su cukrumi, drąsiai suberti visus sausus prieskonius – druskos, cinamono, kardamono, įmaišyti aguonas. Po truputį supilti puodelį šilto vandens, išmaišyti masę.
Miltus (stiklinę) sumaišyti su sausomis mielėmis, tada dėti į tešlą ir maišyti, dėti dar miltų tol, kol tešla bus ne per kieta, bet prie rankų lips tik vos vos. Užminkius tešlą, šiltai pakildinti kokią 1 valandą. Vėl minkyti ir vėl kildinti pusvalandį.
Iškočioti delnais juosteles tešlos (kuo plonesnes), tada supjaustyti peiliu mažais gabaliukais, kuriuos dėti ant skardos, ant kurios jau būnu patiesta kepimo popierius ir pabarstyta miltais.
Kūčiukus pašauti į orkaitę ir 180 laipsnių temperatūroje kepti kol dailiai pagels, karts nuo karto medine mentele „pajudinti“ kūčiukus, kad apkeptų iš kelių pusių.
Leisti jiems atvėsti 10-20 minučių.