Chocolate tart apelsinų skonio (šokoladinio įdaro pyragas)

Home  >>  Pyragai  >>  Chocolate tart apelsinų skonio (šokoladinio įdaro pyragas)


Chocolate tart apelsinų skonio (šokoladinio įdaro pyragas)

Tart – pyragas, kurio pagrindą sudaro trapi tešla, o įdaras būna be miltų, dažniausiai uogų, citrinų ir kitų skonių; ištrauktas iš šaldytuvo godžiai tirpsta ant liežuvio kraštelio ir eilinį vakarinės kavos ar arbatos gėrimo ritualą praskaidrina kokiais 87 procentais. Išbandyti rekomenduotina tiems, kurie dievina karštą šokoladą ir kitus saldžius šokoladinius gėrimus, kur apstu šokolado skonio.

BUrnoje tirpstantis šokoladinis pyragas Kitoks šokoladinis pyragas su apelsinų prieskoniu

Ingridientai:
Trapi tešla:
• 150 g sviesto
• 3-4 kiaušinių tryniai
• 50 g cukraus
• 2-3 v.š. skysto medaus
• žiupsnelis kardamono
• apie 250 g miltųĮdaras:
• 150 g juodojo šokolado be priedų
• 100 g tikro sviesto
• 150 g neriebios grietinės
• 100 g cukraus
• 100 ml pieno
• 2 nemaži kiaušiniai
• 2-3 v.š. tarkuotos apelsinų žievelės
• 2 v.š. apelsinų sulčių
• 2 v.š. tirpios kavos
• 3-4 v.š. kakavos be priedų
• 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo

1. Užminkyti tešlą iš nurodytų produktų. Tirpintą sviestą sutrinti su kiaušinių tryniais ir cukrumi, įdėti medaus ir kardamono, išmaišyti, tada suberti miltus po truputį ir užminkyti trapią tešlą, kurią, susukus į burbuliuką, valandai padėti atšalti į šaldytuvą.

2. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje (įstatyti indelį su sutrupintu šokoladu į indą su verdančiu vandeniu ir maišyti kol ištirps). Taip pat ištirpinti ir sviestą, į jį įdėti grietinės ir pieno, ir šiek tiek pakaitinti.

3. Šokoladą sumaišyti su sviesto, pieno ir grietinės mišiniu. Kiaušinius išsukti su cukrumi, pridėti kavos ir kakavos, apelsinų žieveles ir sultis. Kiaušinių masę sumaišyti su šokolado mase ir viską gerai išplakti mikseriu. Po truputį, plakant nedideliu greičiu, sudėti kukurūzų krakmolą; gerai išmaišius masę, palikti ją truputį ramybėje.

4. Tešlą išimti iš šaldytuvo. Į kepimo indą įtiesti kepimo popierių, ant jo kruopščiai užlipdyt tešlą, nepamirtant ir kraštų. Tešlą(be įdaro) pašauti į įkaitintą orkaitę ir 180 laipsnių temperatūroje kepti kokias 10 minučių.

5. Tešlą ištraukti, į ją supilti įdarą ir vėl pašauti į tokios pat temperatūros orkaitę dar 30 minučių. Ataušinti pyragą kambario temperatūroje, tada padėti kokioms 2 valandoms į šaldytuvą. Štai, kaip nesudėtinga 🙂

 

Parašykite komentarą