Naminė pomidorų ir alyvuogių užtepėlė
Pasigaminti crostini su tokia užtepėle užtruks vos 5-10 minučių. Tiesa, gi gan sunkiai tepasi, yra biri ir neatrodo labai fotogeniška, tačiau skoniui įtakos neturi. Beje, skaniau kai batono riekelės yra vidutinio storumo ir apskrudusios. Mat traškią riekelę kąsti daug lengviau, jei ji bus šviežia ir tampri, užtepėlė gali nepaklusniai slysti ir kristi tarp pirštų.
Trukmė: 5-10 min.
Porcijos: apie 1 1/2 puodelio užtepo (užteks 4-5 asmenims)Reikia:
• 100 g saulėje džiovintų pomidorų
• 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
• a.š. malto, džiovinto česnako
• v.š. džiovintų bazilikų
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnio cukraus
• 4 v.š. extra virgin alyvų aliejaus• + šviežios baguette patiekimui
Sumalti pomidorus elektriniu maišytuvu. Tada suberti alyvuoges ir aliejų. Sumalti dar kartelį. Išmaišyti su prieskoniais. Druskos dėti nesiūloma, nes dauguma pomidorų bei alyvuogių ir taip gan sūrūs būna. Galima dar žiupsnį cukraus įmesti – gausis išties puikiai. Viską sumalus, supilti į indelį(-ius) ir patiektisu šviežia baguette. Skanumėlis!