Avinžirnių sriuba su pomidorais

Home  >>  Sriubos  >>  Avinžirnių sriuba su pomidorais


Avinžirnių sriuba su pomidorais

Viskas paruošiama labai paprastai ir nesudėtingai. Avinžirniai – puikus baltymų šaltinis tiems, kurie nevalgo mėsos. Iš pirmo žvilgsnio jie panašūs į skrudintus lazdyno riešutus, tiesa, skonis tą panašumą sugriauna. Sriuba taip pat tiks tiems, kurie stengiasi maitintis liesiau. Be to, visai nebrangu.

Avinžirnių sriuba su pomidorais

Trukmė: avinžirnius užmerkti iš vakaro, 1.5 val. virti, 30 min. virti sriubą
Porcijos: 4

Reikia:
• stiklinės (puodelio) avinžirnių
• skardinės smulkintų itališkų pomidorų (be priedų)
• apie 800 ml daržovių ar kito sultinio
• 2 saliero stiebų
• 1 didelio svogūno
• 1 a.š. džiovinto malto česnako
• gabalėlio sviesto (arba šaukšto aliejaus)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• lauro lapo
• šviežių petražolių

1. Avinžirnius perplauti, išrinkti pajuodusius ir užmerkti. Palikti mirkti per naktį. Kitą dieną užvirinti ir virti apie pusantros valandos. Nuimti nuo ugnies.

2. Susmulkinti svogūną ir salierą. Įkaitinti keptuvėje gabaliuką sviesto ir apkepinti svogūną, salierą, įberti česnako ir pipirų. Išmaišyti, pakepti 5-6 minutes.

3. Užvirinti sultinį, sudėti avinžirnius, lauro lapą. Virti ant mažesnės nei vidutinė ugnies apie 15 minučių. Įberti keptuvės turinį, išmaišyti, supilti pomidorų tyrę, pamaišyti, virti dar 15 minučių. Išimti lauro lapą, supilstyti  į indelius ir papuošti petražolių šakelėmis. Skanaus!

Parašykite komentarą