Meduoliniai briedžiukai
Iš tiesų tai visai ne tie tikrieji meduoliai, kuriuos kepame per Kalėdas, kažkas tarp meduolio ir sausainėlio. Bet labai skanūs.
• 200 g sviesto
• 3 kiaušinių trynių
• puodelio rudojo cukraus
• 3 v.š. medaus
• žiupsnelio vanilino
• 1 1/2 v.š. malto imbiero
• 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
• 1/4 v.š. malto kardamono
• 2 a.š. malto cinamono
• 2-3 stiklinių miltų
• 1 a.š. kepimo miltelių
• šokoladinio glajaus ir cukrinių burbuliukų papuošimui
3. Po 2 valandų tešlą išimti, kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir su briedine formele spaudti sausainius, kuriuos atsargiai dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių (priklauso nuo sausainių storio). Išimti reikia kai dailiai pagelsta.
4. Kol sausainiai atvės ant kepiniams skirtų grotelių, reikia paruošti glajų. Galima naudoti šokoladinius miltelius, kuriuos sumaišyti su ištirpinto sviesto dviem šaukštais ir dviem arbatiniais šaukšteliais verdančio vandens. Tada, kol glajus vis dar skystas ir nespėjo išdžiūti, klijuoti burbuliukus ir cukrinius pabarstukus.