Meduoliniai briedžiukai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Meduoliniai briedžiukai


Meduoliniai briedžiukai

Iš tiesų tai visai ne tie tikrieji meduoliai, kuriuos kepame per Kalėdas, kažkas tarp meduolio ir sausainėlio. Bet labai skanūs.

Briedžiukai su šokoladu Meduoliniai briedžiukai

Ko reikia imbieriniams briedžiukams:
• 200 g sviesto
• 3 kiaušinių trynių
• puodelio rudojo cukraus
• 3 v.š. medaus
• žiupsnelio vanilino
• 1 1/2 v.š. malto imbiero
• 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
• 1/4 v.š. malto kardamono
• 2 a.š. malto cinamono
• 2-3 stiklinių miltų
• 1 a.š. kepimo miltelių
• šokoladinio glajaus ir cukrinių burbuliukų papuošimui
1. Iš pradžių palaikyti sviestą kambario temperatūroje, kad aptirptų. Tada dėti į dubenį, įmušti kiaušinio trynius (be baltymų), stiklinę cukraus ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Į tą masę sudėti medų, išmaišyti, tada prieskonių ir viską dar kartą gerai išsukti.
2. Įdėti stiklinę miltų, sumaišytą su kepimo milteliais, pradėti minkyti tešlą ir dėti tiek miltų, kad tešla nebūtų pernelyg trapi ir neliptų prie rankų. Paruoštą tešlą susukti į burbulą, padėti ant lėkštutės, uždengti maistine plėvele ir pastatyti į šaldytuvą 2 valandoms.

3. Po 2 valandų tešlą išimti, kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir su briedine formele spaudti sausainius, kuriuos atsargiai dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių (priklauso nuo sausainių storio). Išimti reikia kai dailiai pagelsta.

4. Kol sausainiai atvės ant kepiniams skirtų grotelių, reikia paruošti glajų. Galima naudoti šokoladinius miltelius, kuriuos sumaišyti su ištirpinto sviesto dviem šaukštais ir dviem arbatiniais šaukšteliais verdančio vandens. Tada, kol glajus vis dar skystas ir nespėjo išdžiūti, klijuoti burbuliukus ir cukrinius pabarstukus.

Parašykite komentarą