Cinamoniniai blyneliai su aviečių uogiene

Home  >>  Pusryčių meniu  >>  Cinamoniniai blyneliai su aviečių uogiene


Cinamoniniai blyneliai su aviečių uogiene

Pats puikiausias, vaikiškiausias ir žaismingiausias būdas pradėti gan ankstų šeštadienio rytą – suvalgyti didžiulę lėkštę naminių blynų su daug daug uogienės. Gera nuotaika ir energija visai dienai garantuota. Blyneliai minkšti, kvepiantys, ne sausi, bet ir ne riebūs, o svarbiausia – viskas šviežia, šilta ir ką tik iš keptuvės. Paragavęs sunkiai gali valdytis. Išbandykite!

cinamoniniai blyneliai su avieciu uogiene

Trukmė: 10-15 min.
Porcijos: dviem

Reikia:
• 1/2 stiklinės kefyro
• 1 kiaušinio
• 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
• 3 šaukštų cukraus
• 2 a.š. cinamono miltelių
• 1 a.š. malto imbiero

• 2-3 v.š. arachisų arba saulėgrąžų aliejaus
• 1/2 puodelio a.r. kvietinių miltų
• 1/2 puodelio ryžių miltų
• 1 a.š. kepimo miltelių

+cukraus pudros
+naminės aviečių uogienės

1. Įmuškite kiaušinius į dubenį, sumaišykite su kefyru, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išplakite elektriniu maišytuvu. Įberkite prieskonius, įmaišykite. Miltus sumaišykite tarpusavyje ir su kepimo milteliais. Supilkite viską į dubenį, įmaišykite aliejaus ir dar kartą gerai išsukite šakute arba elektriniu maišytuvu.

2. Įkaitinkite tefloninę keptuvę (tik nepersistenkite). Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės arba silpnos ugnies. Po 1.5-2 minučių apverskite, dar pakepkite, kol dailiai apskrus. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra, apliekite uogiene (geriausia naudoti su sumažintu cukraus kiekiu, sveiką, naminę).

Parašykite komentarą