Mažasis arbatinis keksas su spanguolėmis

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Mažasis arbatinis keksas su spanguolėmis


Mažasis arbatinis keksas su spanguolėmis

Jei saulėtą sekmadienio rytą yra kiaušinių ir pieno, kad išsikeptum traškių vaflių, o šaldytuve dar nesibaigė močiutės uogienė, ant stalo garuoja karšta arbata ir gali leistis sau pasilepinti – praleisti tris valandas pusryčiaujant ir svajojant, argi tai nėra nuostabu? Ar gi tokiais rytais reikia daugiau? Na, nebent mažyčio gabalėlio šilto, naminio spanguolinio pyrago, su paskutiniu puodeliu arbatos.

Arbatinis keksas su spanguolėmis Keksiukas su spanguolėmis

Trukmė: apie 80 min.
Porcijos: 6

Reikia:
• 50 g natūralaus sviesto
• apie 135 g cukraus
• 3 dideli kiaušiniai
• šaukštas su kaupu grietinės
• žiupsnelis cinamono (nebūtinai)
• pusė stiklinės spanguolių
• 2 a.š. kepimo miltelių
• maždaug puodelio miltų
• cukraus pudros (pabarstymui)

1. Sviestą ištirpinti prikaistuvyje ar karšto vandens vonelėje ir išsukti su cukrumi (jei sviestas kambario temperatūros, iškart sukti su cukrumi). Įberti ir įmaišyti cinamoną.

2. Po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius, įmaišyti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įmaišyti į tešlą. Tešlos konsistencija turi būti kaip kaimiškos grietinės. Galiausiai įmaišyti spanguoles.

3. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol iki dugno įsmeigta šakutė neaplips tešla. Jeigu valgysite karštą – patiekite su vaniliniais ledais. Bus labai skanu.

Parašykite komentarą