„Avocado maki“ suši

Home  >>  Japonų virtuvė  >>  „Avocado maki“ suši


„Avocado maki“ suši

Namuose gaminti suši yra smagu ir visai nesudėtinga. Tiesa, sushi gal ir neatrodo idealiai, tačiau yra tikrai skanūs ir… naminiai!

Gaminant suši pirmą kartą tai padaryti gali pasirodyti sudėtinga. Labai svarbu yra tinkamai išvirti, kibūs ryžiai. Taip pat reikės specialaus japoniško kilimėlio , aštraus peilio, medinių lazdelių ir kitų maisto produktų.

Suši su avokadu

Patariama gaminti kai nesate alkani, nes kitaip bus labai sunku išlaukti kol ryžiai išbrinks, sutrumpinsite procesą ir, tokiu būdu, truputį apgadinsite kokybę.

Su6i gamybos procesas

Trukmė: apie 40-45 min. ruošti ryžius, apie 15 min. gaminti, viso apie 60 min.
Porcijos: 3 ritinėliai (24 suši gabaliukai)

Reikia:
• puodelio (250 ml) kibių rytietiškų ryžių
• 3 lakštų jūros žolės
• druskos ir pipirų
• šaukšto ryžių acto
• pikantiško išspaudžiamo majonezo
• 1/2 nekieto avokado
• saujelės sezamo sėklų
• aštraus wasabi padažo
• marinuoto imbiero
• sojų padažo

1. Ryžius porą kartų gerai praskalauti „kiaurapuodyje“, užpilti vandeniu. Vanduo turėtų apsemti ryžius dvigubai, t.y. jei imamas puodelis ryžių, vandens reikės apie 400-500 ml. Pamirkyti bent 10-15 minučių. Užvirinti ryžius su vandeniu ir virti apie 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Nuimti nuo viryklės ir, uždengus dangčiu, palaikyti dar apie 10 minučių. Kai ryžiai bus jau nebe karšti, bet dar šilti, įberti druskos, galima įdėti pipirų, taip pat šaukštą, kitą ryžių acto, išmaišyti.

2. Tradicinį jūros žolės lakštą reikės patrumpinti. Žirklėmis nukirpti maždaug ketvirtadalį lapo (gerai įsižiūrėjus pamatysite nežymią liniją). Ta juostelė, kuri bus nukirpta, liks kitiems, pavyzdžiui nigiri sushi. Tai gi lakštą šiurkščia puse į viršų padėti ant medinio kilimėlio. Apatinis jūros žolės lakštas turi būti prie pat kilimėlio krašto.

3. Rankas sušlapinti. Imti ryžius, suformuoti burbulą (nebūtinai) ir ištiesti ant lakšto. Paskirstyti tolygiai, paliekant vienintelį viršutinį kraštą nepilnai užpildytą. Maždaug per vidurį ryžių ploto išspausti „juostelę“ majonezo. Pabarstyti sezamo sėklomis, uždėti nulupto ir juostelėmis supjaustyto avokado gabalėlius.

4. Nuo apačios lenkti drauge su kilimėliu suši lakštą vienu žingsniu. Sutvirtinti rankomis, formuojant keturkampę formą.Tada dar žingsniu į priekį. Dar (jei reikia), sutvirtinti ir padėti į šoną. Kartoti tą patį su visais lakštais. Galima prieš pjaustant suši ritinius palaikyt šaldytuve, bet nebūtina.

5. Pasiimti didelį ir aštrų peilį, sušlapinti jį truputį. Nupjauti negražius galus. Padalinti ritinį per pusę. Tada dar per pusę. Ir dar per pusę. Taip gausis dailūs 8 suši ritinėliai. Patiekti ant lėkštelės arba medinės lentelės drauge su sojų ir wasabi padažu bei marinuotais imbierais. Nepamiršti medinių lazdelių! Skanaus.

 

Parašykite komentarą