Vyšnių ir varškės pyragėliai
Šis gaivus, drėgnas ir rausvai baltas pyragėlis su vyšniomis labai primena austrišką varškės štrudelį. Jei valgysite karštą (o toks jis labai skanus, nors ir minkštokas), siūloma ragauti su burbulu ledų.
Trukmė: 10-15 min. ruošti, 60 min. kepti
Porcijos: apie 10 gabalėlių
Reikia:
• apie 80 g natūralaus sviesto
• 4 kaimiškų kiaušinių
• 3/4 puodelio (170 g) cukraus
• žiupsnelio vanilino
• 400 g pusriebės varškės
• 1/2 puodelio (125 ml) kefyro
• 1 puodelio (110 g) miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
• 300 g šaldytų vyšnių be kauliukų
1. Vyšnias atitirpinti kambario temperatūroje, nupilti susidariusį skystį. Įkaitinti orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros. Čiupti prikaistuvį ir jame ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą pastoviai maišant.
2. Čiupti du indus: vieną didesnį, kitą mažesnį. Kiek atvėsusį sviestą didesniame dubenyje išsukti su cukrumi ir įmaišyti vanilino. Kiaušinių baltymus atskirti į mažesnį dubenį. Trynius sumaišyti su sviesto ir cukraus mase.
3. Į sviesto, cukraus ir trynių masę sukrėsti po truputį varškę ir gerai ištrinti visą masę. Tuomet supilti ir įmaišyti kefyrą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įmaišyti į tešlą.
4. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti riebalais. Sukrėsti tešlą, įmaišyti vyšnias. Pašauti orkaitėn ir kepti apie 60 minučių. Išimti, leisti masei atvėsti ir sustingti truputį. Pjaustyti ir ragauti.