Saldžiarūgščiai svajonių blyneliai pusryčiams

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Saldžiarūgščiai svajonių blyneliai pusryčiams


Saldžiarūgščiai svajonių blyneliai pusryčiams

Kvapnūs, švieži, purūs – tiesiog nuostabūs blyneliai pusryčiams visai šeimai.

Blyneliai pusryčiams Saldžiarūgščiai blyneliai pusryčiams

Trukmė: 30 min.
Porcijos: 3

Reikia:
• apie 170 g miltų
• 2 vid. kiaušinių
• 250 ml šviežio pieno
• 4-5 v.š. cukraus
• žiupsnelio druskos
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
• 1-2 šaukštų riešutų aliejaus
• 5 šaukštų šviežių (ar šaldytų) spanguolių
• klevų sirupo (arba cukraus pudros)

1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, padaryti juose skylutę, į kurią įmušti du kiaušinius, įpilti pieno ir išmaišyti.

2. Įmaišyti cukrų, šlakelį aliejaus. Įmaišyti 4 šaukštus (vieną pasilikti papuošimui) spanguolių. Įkaitinti keptuvę (be riebalų).

3. Įkaitusioje keptuvėje (ant silpnesnės ugnies, nes blyneliai gali greitai prisvilti, kai kepate be riebalų) semti šaukštu tešlą ir pilti paliekant tarpelius tarp blynelių. Kepti iš vienos pusės, kol kraštai nebebus skysti, tada dviem šakutėm apversti blynelius ir apkepinti kitą pusę.

4. Patiekti šiltus apibarsčius likusiom spanguolėm (nebūtina) ir cukraus pudra arba klevų sirupu (saldumo reikės, nes šviežios spanguolės bus rūgščios). Skanaus!

Parašykite komentarą