Vasariškas, nesudėtingas persikų plokštainis

Home  >>  Pyragai  >>  Vasariškas, nesudėtingas persikų plokštainis


Vasariškas, nesudėtingas persikų plokštainis

Kalbant apie pyragą, tai – puikus, daug laiko ir jėgų neatimantis kepinys, kuriuo pamaitinsite ne tik šeimą, bet ir visą būrį draugų ar kolegų. Vasarą ilgai ir nuobodžiai gaminti sudėtingus kepinius tikrai nesinori, ir ne tik dėl to, kad karšta, bet ir todėl, kad vasarą galima paprastą kepinį paversti pačiu skaniausiu – užtenka įmaišyti šviežių uogų ar vaisių. Tad štai jums dar viena idėja.

Vasariškas plokštainis

Trukmė: 15-20 min. ruošti, apie 40-45 min. kepti
Porcijos: 20 gabalėlių
Energetinė vertė: apie 300 kcal/gabalėlis

Reikia:
• 4 vid. šviežių persikų (vid. kietumo)
• 400 g kepinių margarino arba sviesto
• 4 nemažų kiaušinių
• 1 puodelio (250 ml) cukraus
• 1/2 puodelio rudojo cukraus
• kelių lašelių citrinos esencijos
• žiupsnio malto cinamono
• 3 1/2 puodelių* a.r. miltų
• a.š. valgomosios sodos

* Puodelio tūris – 250 ml

1. Margariną neskubant ištirpinti prikaistuvyje ant silpnos ugnies truputį pamaišant. Išmaišyti su cukrumi, kad būtų patogiau maišyti, suberti pusę reikiamo kiekio miltų, gerai išsukti masę. Įlašinti citrinų esencijos ir įmaišyti cinamoną.

2. Įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Suberkite likusius miltus, sumaišytus su soda, ir gerai išmaišyti tešlą. Ji nebus skysta, o daugiau tokia ‘tepama’. Tešlą sukrėsti į kepimo skardą ir išlyginti paviršių šaukštu. Dabar galima įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Nuplauti persikus, perpjauti pusiau ir išimti kaulelį. Geriau naudoti ne per minkštus, bet ir ne per kietus persikus. Persikų puses supjaustyti skiltelėmis. Skilteles tvarkingai išdėlioti 4 eilėmis, paliekant tarpelius.

4. Pyragą pašauti į jau įkaitusią orkaitę ir kepti kol į pyrago vidurį įsmeigta šakutė neaplips tešla, tai užtruks apie 40 minučių. Išimti, leisti kiek ataušti, padalinti į 16 ar 20 gabalėlių. Galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

 

Parašykite komentarą