Pikantiška tortilija (ispaniškas omletas)

Home  >>  Ispaniška virtuvė  >>  Pikantiška tortilija (ispaniškas omletas)


Pikantiška tortilija (ispaniškas omletas)

Ispaniška tortilla [tortilja] – tai kažkas tarp tradicinio omleto ir picos. Kadangi tortilija dažnai būna gan soti, ji ruošiama ne tik pusryčių, bet ir pietų stalui. Tokį pyragą labai puiku kepti neturintiems orkaitės ir negalintiems pasigaminti provansiško plokštainio, skonis skiriasi, tačiau panašumų šiek tiek yra (žinoma, priklauso ir nuo sudėtinių dalių). Tortilija, kaip ir įprastas omletas, puikiai valgosi su šviežiomis daržovėmis.

Ispaniškas omletas Pikantiška tortilija

Tortilija (arba ispaniškas pusryčių omletas)

Trukmė: 20 min. ruošti, 20 min. kepti
Porcijos: 4

Reikia:
• 5 nemažų kiaušinių
• 3 nedidelių, šviežių bulvyčių
• apie 80 g saliami
• gabalėlio sūrio (užtarkuoti ant viršaus)
• 2 vid. pomidorų
• 1 svogūno
• druskos
• šviežiai maltų pipirų
• alyvų aliejaus
• petražolių ir svogūnų laiškų (nebūtinai)

1. Bulves švariai nuplauti, pašalinti nešvarumus peiliuku ir su odele sudėti į vandenį. Užvirinti vandenį ir pavirti apie 15 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvų aliejaus, susmulkinti ir apkepinti joje svogūną. Apvirtas bulves supjaustyti riekelėmis, sudėti į keptuvę. Sudėti riekelėmis pjaustytą saliami, pomidorą. Pakepinti 3-5 minutes ant silpnesnės ugnies.

3. Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti žiupsnį druskos, pabarstyti pipirais. Gerai išsukti iki vientisos masės. Užpilti tą masę į keptuvę, kiaušiniai turėtų tolygiai viską apsemti. Ant silpnos ugnies kepti tortiliją, kol ji taps standi ir nebebus tokia skysta. Užtarkuoti sūrio. Galima pabarstyti svogūnų laiškais ir/arba petražolėmis. Medine mentele supjaustyti tortiliją kaip pyragą ir patiekti. Buen apetito!

 

Parašykite komentarą