Tamsusis pyragas su serbentais ir šokolado traškučiais

Home  >>  Pyragai  >>  Tamsusis pyragas su serbentais ir šokolado traškučiais


Tamsusis pyragas su serbentais ir šokolado traškučiais

Kakava + serbentai, pasirodo, yra visai neblogas derinys. Uogos daro stebuklus! Tai gi, čia lyg tarpinis variantas tarp šiltojo bei šaltojo sezono kepinių. Kai norisi kažko su šokoladu ar kakava, bet šaldytuve taip pat liūdnai žvelgia ir prašosi būt suvalgomi juodieji serbentai… 🙂

Tamsus pyragas su juodaisiais serbentais Kakavinis pyragas su serbentais

Trukmė: 10 min. ruošti apie 25-30 min. kepti
Porcijos: apie 20 plonų plytelių

Reikia:
• 150 g sviesto
• 3 vid. kiaušinių
• 3/4 puodelio cukraus*
• 1/2 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
• 200 ml karštos juodos kavos**
• apie 2 1/2 puodelio miltų
• a.š. valgomosios sodos
• esencijos (pvz. apelsinų ar romo)
• puodelio juodųjų serbentų
• šokoladinių traškučių pabarstymui (nebūtina)

*puodelio talpa – 250 ml.
**iš 2 a.š. tirpios kavos paruošiama.

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištirpinti sviestą ir išsukti su cukrumi, po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Supilti kakavos miltelius, išmaišyti. Supilti kavos ir dalį miltų, kad lengviau maišytųsi. Suberti likusius miltus ir sodą, gerai išmaišyti tešlą. Įpilti šlakelį esencijos, jei yra noro.

2. Nuplautus serbentus įmaišyti į tešlą. Tešlą sukrėsti į kepimo skardą (galima patepti ją trupučiu riebalų ar iškloti kepimo popieriumi), išlyginti paviršių šaukštu, nebūtina skirstyti iki skardos kraštų, jei jaučiate, kad pyragėliai gausis pernelyg ploni. Ant viršaus galima užbarstyti šokoladinių traškučių ar stambių šokolado drožlių, tačiau tai nėra būtina.

3. Kepti įkaitintoje orkaitėje kol į tešlos viduriuką įsmeigtas peilis bus neaplipęs tešla. Paskirstyti į kvadratėlius, supjaustyti ir leisti atvėsti.

Parašykite komentarą