Sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Už lango negailestingai karaliaujant per anksti atvykusiam rudeniui, norom nenorom gaivių salotų ir lengvų sriubų receptai pasislepia stalčių apačiose. Kol bulvių derlius dar nenukastas, o įprasti kepsniai ir mamos maltiniai laukia žiemos sezono, pagaminkite sūriu įdarytą vištieną. Pirštelius apsilaižysite.
Jums reikės (3 porcijos):
3 vištienos krūtinėlių, be odos;
Druskos pagal skonį;
200 gr. tarkuoto mozzarella sūrio;
300 gr. miltų;
6 kiaušiniai;
300 gr. maltų džiuvėsėlių;
Aliejaus kepimui;
0,5 litro pomidorų padažo;
100 gr. tarkuoto parmesan sūrio;
2 valgomieji šaukštai šviežio smulkinto baziliko.
1. Kiekvienoje vištienos krūtinėlėje peiliu įpjauti „kišenę”. Į kiekvieną jų sudėti turimą mozzarella sūrį. Svarbu gan sandariai suspausti abu krūtinėlės kraštus, kad kepant sūris neišbėgtų.
2. Į atskirus indus suberti miltus, įmušti bei išplakti kiaušinius, supilti džiuvėsėlius. Kiekvieną iš krūtinėlių, stengiantis, kad prapjautas kraštas neprasiskirtų ir sūris nepabėgtų, paeiliui volioti miltuose, nardinti į kiaušinių plakinį ir galiausiai – į džiuvėsėlius.
3. Tuo pačiu metu įkaitinti keptuvę su aliejumi, jo nepagailėti. Sudėti „paniruotas” vištienos krūtinėles į keptuvę ir kepti kol abi pusės įgaus rusvą atspalvį.
4. Kol vištiena kepa, 2/3 turimo pomidorų padažo ištepti kepimo orkaitėje indą, apkeptus gabaliukus sudėti ant jo ir aptepti viršų likusiu pomidorų padažu. Apibarstyti parmesan sūriu bei bazilikais.
5. Kepti orkaitėje apie 20 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
Liko tik patiekti! Skanaus!