Sultingos bruschettos su „Toskanos“ padažu

Home  >>  Užkandžiai  >>  Sultingos bruschettos su „Toskanos“ padažu


Sultingos bruschettos su „Toskanos“ padažu

Bruschettas taip paprasta pagaminti, bet taip toli nuo įprasto sumuštinio batonas+sviestas+sūris/kumpis. Patiekti jas geriausia apibarsčius šviežiais pipirais, prieskoniais, geriausia – ant didžiulės medinės lentelės. Naudoti tik gerus, kokybiškus produktus.

Bruschetta su toskanos padažu Bruschettos

Trukmė: 20-30 min.
Porcijos: lėkštė bruschettų (užteks 4-5)

Reikia:
• šviežio tamsios ciabatta duonos kepalo
• gero, tyro alyvuogių aliejaus
• poros česnako skiltelių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• kelių šviežių, sodriai prinokusių pomidorų
• ypatingosios „Toskanos“ užtepėlės
• šviežių bazilikų lapelių
(dar galite pagardinti Serano kumpiu, druska)

1. Supjaustyti duoną riekelėmis, įtrinti tyru alyvuogių aliejumi (naudoti gerą, nuo jo labai priklauso šių sumuštinių skonis). Apkepinti ant grotelių, paprastos keptuvės ar keptuvės su grotelėmis. Česnako skiltelės galiuką nupjauti, įtrinti riekeles iš abiejų pusių.

2. Negailint patepkti duoneles ekologiška „Toskanos“ užtepėle. Uždėti riekelę (geriausia plonai atpjauto) pomidoro. Ant viršaus užbarstyti šviežiai maltų juodųjų pipirų, pabarstyti šviežiu baziliku. Šios bruschettos su kumpiu, tačiau jūs galima nenaudoti jokių priedų – labai skanu ir be jų.

Parašykite komentarą