
Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių čili
Pasigaminkite paprastą, nesudėtingai paruošiamą, bet gan pikantišką paukštienos troškinį su pomidorais. Galima naudoti konservuotus arba šviežius produktus. Taip pat nebūtina naudoti vyno – galima pilti vištienos sultinio. Bet būtinai reikėtų įdėti džiovinto oregano ir kmynų (neturint jų tiks ir kuminas, tik jis aitresnis), pamatysite kaip gardžiai pakvips namai. Skanių pietų!
Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4
Energetinė vertė: 465 kcal/porcija (be garnyro)
Reikia:
• 380 g vištienos filė be odelių
• 2 baltųjų svogūnų
• 2 česnako skiltelių
• gumulėlio natūralaus sviesto
• 3 v.š. alyvų aliejaus
• konservuotų baltųjų pupelių indelio
• konservuotų pomidorų be odelių
• 4 v.š. pomidorų pastos (ketčupo arba tyrės)
• 2 v.š. čili paprikos miltelių
• 2 v.š. džiovintų raudonėlių
• gero žiupsnio kmynų (arba žiupsnelio kumino)
• baltojo sauso vyno (aromatui)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos
+ virtų ryžių arba bulvių (garnyrui)
1. Įkaitinti keptuvėje gumulėlį sviesto. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Sudėti į įkaitintą sviestą ir apkepinti apie 8 min. Nuplauti vištieną, supjaustyti vid. dydžio gabalėliais (kad būtų patogu įsidėti į burną). Apkepinti drauge su svogūnais ir česnakais, kol įgaus dailią balkšvą spalvą. Supilti alyvuogių aliejaus, dar apkepti kokias 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
2. Sumažinti ugnį. Sudėti čili, raudonėlius, kmynus, išmaišyti. Nusausinti, nupilti pupeles, nupilti dalį pomidorų skysčio, supilti juos į keptuvę. Sumaišyti visą troškinio mišinį. Neuždengtame puode troškinti apie 15 min. Pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį vyno. Troškinti dar 10-15 minučių, vėl įpilti šlakelį vyno. Ir vėl truputį patroškinti. Jeigu trūksta skystumo, galima įpilti vištienos sultinio. Patiekti su virtais ryžiais arba bulvytėmis.