Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių čili

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių čili


Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių čili

Pasigaminkite paprastą, nesudėtingai paruošiamą, bet gan pikantišką paukštienos troškinį su pomidorais. Galima naudoti konservuotus arba šviežius produktus. Taip pat nebūtina naudoti vyno – galima pilti vištienos sultinio. Bet būtinai reikėtų įdėti džiovinto oregano ir kmynų (neturint jų tiks ir kuminas, tik jis aitresnis), pamatysite kaip gardžiai pakvips namai. Skanių pietų!

Vištienos, pomidorų ir baltūjų pupelių čili

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4
Energetinė vertė: 465 kcal/porcija (be garnyro)

Reikia:
• 380 g vištienos filė be odelių
• 2 baltųjų svogūnų
• 2 česnako skiltelių
• gumulėlio natūralaus sviesto
• 3 v.š. alyvų aliejaus
• konservuotų baltųjų pupelių indelio
• konservuotų pomidorų be odelių
• 4 v.š. pomidorų pastos (ketčupo arba tyrės)
• 2 v.š. čili paprikos miltelių
• 2 v.š. džiovintų raudonėlių
• gero žiupsnio kmynų (arba žiupsnelio kumino)
• baltojo sauso vyno (aromatui)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos
+ virtų ryžių arba bulvių (garnyrui)

1. Įkaitinti keptuvėje gumulėlį sviesto. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Sudėti į įkaitintą sviestą ir apkepinti apie 8 min. Nuplauti vištieną, supjaustyti vid. dydžio gabalėliais (kad būtų patogu įsidėti į burną). Apkepinti drauge su svogūnais ir česnakais, kol įgaus dailią balkšvą spalvą. Supilti alyvuogių aliejaus, dar apkepti kokias 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.

2. Sumažinti ugnį. Sudėti čili, raudonėlius, kmynus, išmaišyti. Nusausinti, nupilti pupeles, nupilti dalį pomidorų skysčio, supilti juos į keptuvę. Sumaišyti visą troškinio mišinį. Neuždengtame puode troškinti apie 15 min. Pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį vyno. Troškinti dar 10-15 minučių, vėl įpilti šlakelį vyno. Ir vėl truputį patroškinti. Jeigu trūksta skystumo, galima įpilti vištienos sultinio. Patiekti su virtais ryžiais arba bulvytėmis.

Parašykite komentarą