Šokoladiniai keksiukai
Skanūs, šventiniai, šokoladiniai keksiukai, pagardinti graikiniais riešutais.
Trukmė: 10-15 min. ruošti, 30-35 min kepti, viso apie 50 min.
Porcijos: apie 10-12 keksiukų
Reikia:
• 110 g saldžios grietinėlės sviesto
• 100 g tamsaus šokolado „Karūna“ (be priedų)
• 4 v.š. kakavos miltelių (nesaldintų)
• 3/4 (170 g) cukraus
• išskobtos vanilinės lazdelės šerdies
• 50 g sulaužytų/smulkintų graikiškų riešutų
• 4 vid. kaimiškų kiaušinių
• a.š. kepimo sodos
• puodelio (110 g) a.r. miltų
1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Sviestą ištirpinti prikaistuvyje ant mažos ugnies, pastoviai maišant drauge su šokoladu. Įmaišyti kakavos, cukraus ir vanilės, viską gerai išsukti. Įmaišyti graikiškus riešutus. Po vieną įmušti kiaušinius maišant. Įmaišyti arbatinį šaukštelį valgomosios sodos. Tuomet įmaišyti miltus. Masė bus labai šokoladinė, tiršta, kvapni ir tamsiai ruda.
2. Supilti tešlą į silikonines kepimo formeles arba į krepšelius, įtiestus į keksiukų kepimo skardą. Kepti apie 30-35 min. Įsmeigti šakutę arba medinį pagaliuką – jei šis neaplimpa tešla, galima traukti keksiukus, atvėsinti ir išimti. Galima pabarstyti cukraus pudra.