Šokoladiniai saldainiai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Šokoladiniai saldainiai


Šokoladiniai saldainiai

Rudens ar žiemos vakarus siūlome praleisti maišant tirštą ir kvapnią šokoladinių saldainių masę…o po to ragaujant nuostabių šokoladinių saldainių kartu su kavos ar arbatos puodeliu…

Šokoladiniai saldainiai

Trukmė: 10 min. ruošti, 2 val. šaldyti, 15 min. gaminti, viso: 2 val. 25 min.
Porcijos: visa lėkštė saldainių (apie 25 vnt.)
Energetinė vertė: 129 kcal/vnt.

Reikia:
• indelio saldinto kondensuoto pieno
• 250 g tamsaus konditerinio šokolado
• 45 g natūralaus, tikro sviesto
• a.š. vanilinio cukraus
• v.š. tarkuotos citrinos žievelės
• v.š. tirpios kavos miltelių
• saujos lazdynų riešutų
• nesaldintų kakavos miltelių (apvolioti)

1. Kondensuotą pieną, sviestą ir vanilinį cukrų pakaitinti puode arba didesniame prikaistuvyje pastoviai maišant. Nepamiršti, kad ugnis turi būti silpna, o maišyti reikia nuolatos. Kai masė užvirs, nuimti nuo ugnies ir sudėti smulkintą šokoladą. Maišyti kol šokoladas ištirps (jei reikia vėl truputį pakaitinti), įdėti citrinos žievelės, kavos miltelius ir išmaišyti. Leisti masei atvėsti, supilti į kokį nors indą ir pastatyti 1-2 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

2. Kai šokoladinė masė sustings, išimti, šaukštu ar šaukšteliu semti, rankomis formuoti burbuliukus, į kurių vidų įdėti lazdyno riešutą. Burbuliuką apvolioti kakavos milteliuose ir padėti ant lėkštės. Suformuoti visus saldainius ir paslėpti šaldytuve kokiai valandai. Atminti, kad šiuos saldainius reikia laikyti šaltai, nes jie gali aptirpti.

Parašykite komentarą