
Purūs apelsininiai pyragėliai
Jei tik norisi ko nors jaukaus, skanaus ir kvapnaus, šie pyragaičiai kaip tik Jums!
Reikia:
• 4 vid. dydžio kiaušinių
• pusės puodelio pieno
• vieno apelsino
• nepilno puodelio balto cukraus
• šaukšto romo
• a.š. citrinų sulčių
• šaukštelio kepimo miltelių
• puodelio miltų
• cukraus pudros pabarstymui1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su cukrumi. Švariai nuplaukite apelsiną ir nutarkuokite jo žievelę, ranka išspauskite sultis. Sultis ir tarkuotą žievelę supilkite į tešlą, tik atsargiai, kad nepatektų kauliukai. Išsukite masę, supilkite pieno, tada romo ir citrinų sulčių. Išmaišykite viską.
2. Išmaišę sudėkite kartu kepimo miltelius ir miltus, ir vėl gerai išmaišykite. Tada kiaušinių baltymus išsukite iki standžių putų, juos atsargiai, po truputį įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į neprisvylančias arba silikonines formeles (kadangi riebalų nedaug ir tešla gali prikibti).
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, ant neaukštos ugnies, apie 50-60 minučių, kad pyragėliai būtų šviesūs, gelsvi. Patikrinkite šakute ar iškepė (įsmeikite ir pažiūrėkite ar šakutė aplipo tešla, jeigu ne – vadinasi jau iškepė). Kai pyragėliai kiek atvės apibarstykite cukraus pudra.