
Prancūziškas batonas, įdarytas jautienos kukuliais ir sūriu
Šįkart norisi pasiūlyti skaniai nuteikiančią „formulę”:
Kievienuose namuose dažniausiai be išankstinio pasiruošimo randami produktai + jautienos kotletai = kažkas įdomesnio ir nekasdieniško kepto orkaitėje.
Pamėginkite!
Jums reikės:
0,5 kg. maltos jautienos;
1/4 stiklinės džiuvėsėlių;
pusė valgomojo šaukšto druskos bei pipirų;
1 kiaušinis;
2 valgomieji šaukštai petražolių;
Visus šiuos ingridientus sudėti į indą bei gerai išmaišyti. Iš gauto mišinio rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į įkaitintą keptuvę ir iškepti (lygiai kaip kotletus).
Taip pat reikės:
1 prancūziškas batonas;
Mozarella sūris – pageidautina ne mažiau 10 lapelių;
Tuo tarpu supjaustyti prancūzišką batoną, gabalėliai turėtų būti ne siauresni nei jūsų kepamas rutuliukas. išskobti vidų ir į jį dėti iškeptus bei į sūrį įsuktus mėsos rutuliukus.
3 skiltelių česnako;
3 valgomųjų šaukštų petražolių;
3 valgomųjų šaukštų lydyto sviesto;
2 valgomųjų šaukštų Parmesan sūrio
sumaišyti padažą, kuriuo apšlakstyti į folija išklotą kepimo skardą sudėtus mėsa ir sūriu pripildytus batono gabaliukus. Viską įsukti į foliją ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Skanaus!