Pasta su brokoliais ir grybais
Kartais taip norisi ruošti ką nors paprasto, skanaus ir itališko. O kokia vis dėl to skani yra pasta – išverda greitai, tinka beveik su viskuo, nekandžioja nei piniginės, nei atima jėgų. Šįkart labai paprastas Italija kvepiantis receptas.
Trukmė: 20 min
Porcijos: 4
Reikia:
• 280 g pastos (pipe rigate)
• 250 g grybų (naudojau pievagrybius, bet galite pakeisti; pvz. voveraitėmis)
• 1 brokolio
• 1 didelio svogūno
• 4 šaukštų grietinės (arba grietinėlės)
• 2 skiltelių česnako
• alyvų aliejaus
• 1/2 a.š. malto muskato
• 1/2 a.š. kalendros
• druskos ir pipirų
1. Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje ir pasistengti padaryti kramtomus (al dente). Svogūną susmulkinti, česnako skilteles sugrūsti, pievagrybius supjaustyti skiltelėmis, o brokolį padalinti į mažus brokoliukus.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepinti svogūną su česnaku, tada sudėti pievagrybius ir brokolius. Pagardinti viską prieskoniais, įskaitant pipirus ir druską.
Nupilti makaronų vandenį ir sudėti juos į keptuvę ir įmaišyti grietinę. Viską išmaišius, sudėti į lėkštes ir patiekti.