2 saldūs receptai iš sluoksniuotos tešlos

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  2 saldūs receptai iš sluoksniuotos tešlos


2 saldūs receptai iš sluoksniuotos tešlos

Kai ilgai darbuotis karštoje virtuvėje nesinori, o pirktiniai saldumynai nebetenkina, ateina laikas prisiminti šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tai tikrai puiki išeitis greitiems pikantiškiems ar saldiems kepiniams.

Sluoksniuotos tešlos trikampėliai SKanumynas iš sluoksniuotos tešlos

Šie kepiniai – puikus sprendimas kai į namus žada užsukti nelaukti svečiai.

Sluoksniuotos te6los kepiniai

Trapūs pyragėliai su mėlynių įdaru

Trukmė: 15 min. ruošti, apie 35 min. kepti
Porcijos: 12 pyragėlių

Reikia:
• pakuotės sluoksniuotos tešlos (bemielės, geltona pakuotė)
• stiklinės šviežių mėlynių
• 5-6 šaukštų su kaupu rudojo cukraus
• žiupsnelio vanilino (nebūtinai)
• 1 plakto kiaušinio
• miltų (trupučio)
• cukraus pudros (pabarstyti)

1. Leisti tešlai atitirpti kambario temperatūroje. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nuplauti mėlynes, cukrų sumaišyti su vanilinu ir su mėlynėmis.

2. Lakštus tiesti ant miltais pabarstyto stalo. Kočioti nereikės. Vieną lakštą padalinti į dvi dalis, į gautą kvadratėlį dėti po šaukštą su kaupu mėlynių. Kraštus sušlapinti (tiks paprastas vanduo) ir perlenkti kvadratėlį, gerai sulipinti kraštus. Taip paruošus pyragėlius dėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Atsargiai! Įdaras bus karštas, todėl nepulti ragauti. Leisti jiems ataušti, apibarstyti cukraus pudra. Galima patiekti ir karštus su burbuliuku ledų – labai gardu.

 

Paprasti ir greiti sausainėliai su aguonomis

Trukmė: apie 30-35 min.
Porcijos: apie 3 skardas sausainių

Reikia:
• pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos
• 1 kiaušinio plakinio
• šiek tiek baltojo cukraus
• aguonų

Tešlos lakštą padalinti į kvadratėlius, kuriuos padalinti dar perpus. Gautus trikampėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepti kiaušinių plakiniu ir užbarstyti pirmiausia cukraus, tada aguonų. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min., arba tiesiog kol sausainiai iškils ir viršus taps auksinis.

Parašykite komentarą