Pasta su baravykų ir grietinės padažu
Ši pasta labai paprasta. Naudoti makaronai – rigate (penne rigate). Ir padažas tikrai kasdieninis ir visai nesudėtingas. Beje, jei grybus naudosite šaldytus, prieš tai nepamirškite juos atšildyti. Jei šaldytuve mėtysis gabalėlis Parmigiano-Reggiano ar tiesiog „Džiugas“, nepatingėkite šviežiai užtarkuoti ant makaronų – bus labai gardu.
Trukmė: apie 20-25 min.
Porcijos: dviem
Reikia:
• 250 g pasta rigate (vamzdelių makaronų) al dente*
• 200 g grybų (aš naudojau šaldytus baravykus)
• 1 didelio svogūno
• 2 česnako skiltelių
• apie 15 g sviesto gabalėlio
• 2 v.š. grietinės
• žiupsnio kalendros
• žiupsnio aitriosios paprikos
• šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos
• prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio ir pan.)
*Al dente – reiškia, kad makaronai (pasta) nėra pervirti, o gan kieti, t.y. kramtomi. Rigate makaronams dažniausiai užtenka virti 10-12 minučių ant vidutinės ugnies, po to kai užverda vanduo, kad būtų tobulai al dente.
1. Užvirinti vandenį, pasūdyti truputį ir sudėti visus makaronus. Virti kaip nurodyta ant pakuotės, ne ilgiau. Tuo tarpu susmulkinti svogūną ir kruopščiai susmulkinti česnako skilteles.
2. Įkaitinti gabalėlį sviesto keptuvėje, suberti česnakus ir svogūnus, apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti kalendros, aitriosios paprikos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,apkepinti dar 30 sekundžių. Sudėti grybus, apkepinti kokias 3 minutes, tada supilti grietinę, pasūdyti.
3. Nukošti makaronų vandenį ir sudėti juos į keptuvę, gerai išmaišyti, įberti mėgstamų prieskoninių žolelių. Paragauti ar netrūksta druskos ir pipirų. Šiek tiek pakaitinti keptuvėje, o tuomet sudėti į lėkštes ir patiekti.