Orkaitėje kepta slyvomis įdaryta kiauliena su bulvėmis

Home  >>  Kiauliena  >>  Orkaitėje kepta slyvomis įdaryta kiauliena su bulvėmis


Orkaitėje kepta slyvomis įdaryta kiauliena su bulvėmis

Planuojant sutikti būrį svečių neretai tenka pasukti galvą kokį pagrindinį patiekalą paruošti. Lygiai taip pat kyla noras pagaminti ką nors ne visai standartiško ir įprasto. Šis universalus receptas puikiai tiks išsprendžiant šį „rebusą” 🙂
Orkaiteje kepta kiauliena

Gaminimui reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės
1 sauja džiovintų slyvų
1 sauja razinų
2 v.š. sojų padažo
400 ml vyno*
druska
pipirai
mėsos prieskoniai*

* svarbu, kad pasirinktas alkoholinis gėrimas apsemtų mėsą, o kokį jį naudosite geriausia atsirinkti eksperimentuojant. Labai skanu su raudonu pusiau saldžiu vynu, taip pat tinka baltas vynas, viskis, brendis, netgi alus. Galima maišyti keletą gėrimu ir užpilti tokiu marinatu. Paeksperimentuokite.

* tinka įprasti prieskoniai su užrašu „mėsos prieskoniai” arba galima dėti atskirus ingredientus pagal skonį.

Prieš kepimą mėsą reikės marinuoti pačių paruoštame marinate bent jau per naktį. Skaniausia mėsa išmarinuota apie parą laiko. Taip pat iškart reikėtų, įpjaunant iš abiejų galų, suformuoti „kišenę” kiaulienos gabale, į kurią talpinsime slyvas su razinomis.
Mėsos gabalą įdėti į gilų dubenį, ten pat sudėti slyvas bei razinas. Pagal skonį pabarstyti druska, pipirais, mėsos prieskoniais, supilti sojų padažą. Visą šį ruošinį užpilti alkoholiniu gėrimu ir įdėti į šaldytuvą bei palikti bent per naktį.
Prieš kepimą slyvas ir razinas patalpinti į suformuotą „kišenę”, mėsą bei bulves sudėti į kepimui skirtą rankovę bei kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne trumpiau nei 1 h 15 min.
Prie iškeptos mėsos galima pagaminti baltą padažą ar patiekti su bruknių uogiene. Skanaus!

Parašykite komentarą