Minkštas ir purus keksas su slyvomis
Šiandien pasidalinsime slyvų pyrago-kekso receptu: paprastas, nebrangus, bet labai skanus. Kepimui naudota 35 cm ilgio, pailga kekso kepimo forma, kurios aukštis maždaug 8 cm. Išeis nemažas, puikus keksas. Išbandykite, jei namuose, krepšelyje liūdi keletas vienišų slyvų.
• 4-5 didelių rūgščių slyvų
• 150g kepinių margarino
• nepilnos stiklinės cukraus
• 1 1/2 stiklinės miltų (maždaug)
• 2 a.š. kepimo miltelių
• šaukšto citrinos sulčių
• šaukšto uogų sirupo
• žiupsnelio maltų gvazdikėlių
• šaukštelio cinamono
3. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį, maišant, pilti į tešlos masę. Tešla gali iš pradžių būti per mažai skysta kaip keksui, tačiau įmaišius baltymus, padėtis turi pasitaisyti.
4. Slyvas švariai nuplauti, nuimti kotelius, perpjauti per pusę, išimti kauliukus, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Susirasti kekso kepimo formą, ją kruopščiai ištepti riebalais (galite naudoti tą patį margariną) ir pabarstyti džiūvėsiais, jei naudojate silikoninę – viso to nereikia.
5. Įpilti dalį tešlos į kepimo formą, sudėti didžiąją dalį slyvų, vėl šiek tiek užpilti tešlos, tada sudėti visas likusias slyvas ir ant viršaus užpilti likusią tešlą. Pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Išėmus leisti atvėsti ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!