Juodieji apelsininiai triufeliai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Juodieji apelsininiai triufeliai


Juodieji apelsininiai triufeliai

Triufeliai – kartūs, bet tuo pačiu nuodėmingo saldėsio ir gaivios apelsino rūgštelės turintys skanėstai, apvolioti tikros kakavos milteliuose su cinamono prieskoniu ir riešutu viduje – puikus desertas prie rytinės ar vakarinės kavos ar arbatos puodelio. Tiems, kas mėgsta saldžias nuodėmes ir alpsta dėl šokolado.

Skanūs apelsiniai triufeliai

Reikia:• 200 g juodojo tikrojo tamsaus šokolado be priedų
• 200 g, 25 proc. riebumo grietinės
• 60 g tikrojo, saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)
• 1 apelsino
• 3 v.š. baltojo romo
• romo esensijos
• vanilino žiupsnelio
• cinamono ir kakavos
• žiupsnelio tirpios kavos miltelių
• išgliaudytų pistacijų (nebūtinai)

1. Šokoladą sulaužyti gabalėliais, juos sudėti į indelį, kurį įstatyti į verdantį vandenį ir, kai šokoladas visai išsilydys, išmaišyti masę ir supilti grietinę, viską kartu dar šildyti kol masė taps graži ir vientisa. Tuome ją supilti į dubenį, į kurį dar įdėti minkšto ir šviežio sviesto (kambario temperatūroje palaikyto), viską išmaišyti iki vientisos masės, į ją sudėti vanilės, kakavos ir kavos miltelių, išmaišyti dar kartą.

2. Tada švariai nuplauti aplesiną, nutarkuoti žievelę (tik netarkuokite baltos spalvos po žievele, ji dažniausiai būna kartoka). Išspausti šiek tiek apelsinų sulčių ir sudėti žievelę, išmaišyti, tada įpilti romo ir romo esensijos, labai gerai išmaišyti masę ir padėti sustingti į šaldytuvą 2-3 valandoms.

3. Išėmus triufelius, imti su šaukštuku, formuoti rankomis burbuliukus, kvadratukus ir trikampėlius, kuriuos volioti kakavos ir cinamono milteliuose. Į kai kurių vidų galima įsmeigti po pistacijos riešutą.

4. Apvoliotus triufelius dėti į šaldytuvą ir laikyti juos ten per naktį. Štai ir viskas, išbandykite tikiuosi jums patiks. Beje, triufelius svarbu visuomet laikyti šaldytuve tada jie būna švieži, neištižę ir dvigubai gardesni – pamatysite patys.

Parašykite komentarą