
Lietingos popietės staigmena
Vieną niūrią, lietingą vasaros popietę sulaukiau netikėto skambučio telefonu. Kitame laido gale kalbėjusi mergina norėjo pristatyti nedidelį siuntinuką iš UAB „Vilkyškių pieninės”. Susiderinome laiką ir nuotaikingas krepšelis su trijų skirtingų skonių sūriais bei vasariniais sveikinimais blogerių dienos proga atkeliavo tiesiai į rankas!
Sūrio degustacijai pasitelkėme skonio receptorius bei keletos gėrimų bei braškių priedą. Tikriems sūrių gurmanams „Vilkyškių pieninės” puslapyje yra pateiktas sūrio ir vyno derinimo gidas, o mes norėjome eksperimentų.
Degustaciją pradėjome nuo „Jubiliejinio 1934” sūrio, su kvepiančiu džiovintų abrikosų prieskoniu. Prie šio išraiškingesnio skonio sūrio, beje, puikiai tiko ne tik vynas, bet ir alus, o taip pat alyvuogės.
Degustuoti įpusėjome su „Žalgirio” švelniu, vaisių skoniu praturtintu, sūriu, jį užsikandant braškėmis, o pabaigėme riešutų ir sviesto kvapu praturtintu „Šveicarų” sūriu.
Tad aštrių pojūčių mėgėjams būtų nuodėmė neparagauti „Jubiliejinio 1934” sūrio. Jei vertinante išraiškingus vaisių skonius, lengvus vynus, į kompaniją puikiai derės „Žalgirio”, o kavos bei pyragaičių mėgėjams tikrai patiks „Šveicarų” sūris.
Paragaukite, eksperimentuokite ir Jūs!