Gaivus jogurto ir agurkų padažas
Šįkart norisi pasiūlyti kai ką nuostabaus! Neatsibostantis, gaivinantis, lengvai pagaminamas ir prie daug ko tinkantis padažas, kurį lengva patobulinti ir pritaikyti savo skoniams.
Jums reikės:
200 gr. jogurto be priedų
2 dideli agurkai
2 skiltelių česnako
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 arb. šaukštelis druskos
1 arb. šaukštelis smulkintų krapų
pipirų pagal skonį
Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas bei supjaustyti smulkiais gabaliukais. Juos sudėti į dubenį ir palikti 30 min. pastovėti. Į dubenį sudėti krapus, smulkintus česnakus (galima sutrinti ar išspausti tik sultis), pipirus, citrinos sultis, jogurtą. VIską gerai išmaišyti.
Esant poreikiui, į šį mišinį labai tinka varškė, ypač skanu valgyti su bulvėmis.
Skanaus!